Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Poloperlivý nápoj vyrobený so sektom, vínom, cukrom a aromatami. Šumivé víno, získané druhotným kvasením v tlakových tankoch (metódy Charman), sa mieša so všetkými ostatnými ingredienciami podľa tradičnej receptúry tajne odovzdávanej Contriho rodinou z generácie na generáciu. V skle sa toto Fragolino ...