Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Špičkové Prosecco apelácie D.O.C. Treviso v kategórii Brut. Vyniká svojou sviežosťou, jemným dlhotrvajúcim perlením a sviežou chuťou s tónmi jablka a citrusu.
Mionetto Prosecco DOC MILLESIMATO Rosé Extra Dry vzniká z odrôd Glera a Pinot Noir. Šupky hrozna Pinot Noir sa niekoľko dní macerujú, vďaka čomu mušt získava jemnú ružovú farbu broskyňových kvetov. Po primárnej fermentácii, počas ktorej vzniká ružové víno, nasleduje sekundárna fermentácia metódou CHARMAT. ...