Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Suchosť v Kráľovstve bublín
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry má jasnú slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, jemná a perzistentná perláž. Ovocná vôňa zelených jabĺk a bielych broskýň a citrusových plodov. Chuť pripomína skôr ovocné tóny so živou dochuťou na poschodí. Zrenie: Primárna fermentácia prebieha ...
Elegantná nežnosť: Prosecco s ovocnými tónmi
Brut Prosecco s ovocnou hravosťou
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut má jasnú slamovo žltú farbu s jemnou a perzistentnou perlážou. Ovocná vôňa zelených jabĺk. Chuť je svieža, suchá, mierne kyslá a ovocná. Zrenie: Primárna fermentácia prebieha pri nízkej teplote, aby sa zachovali čerstvé ovocné príchute, ktoré sú typické ...
Pietrovecchio Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Brut má jasnú slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, jemná a perzistentná perláž. Ovocná vôňa zelených jabĺk. Chuť je svieža, suchá, mierne kyslá a ovocná. Víno s najmenším zvyškovým cukrom v rozmedzí od 0 do 2 gramov na liter. Kvalita Extra Brut ...