Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Malinovo ružová farba, buket ovláda výrazná vôňa jahod. V chuti sa snúbi sťavnatosť červeného pomaranča a sladkosť jahod. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Sekt vyrobený primárnou fermentáciou. Zelenkavá farba so zlatou iskrou. Vôňa zrelého hrozna, nasladlá chuť s dotykom muškátu. Doporučenie k jedlám : Odporúčame podávať ako aperitív, k bielemu mäsu, cestovinám, darom mora, sladkovodným rybám, rôznym syrom, či šunkám.
Rok 1933 je zrodom značky Château Topoľčianky a po magických 77 rokoch prináša štýlový sekt Chateau Topoľčianky 1933 Prestige Cuvée Brut. Tradičnou metódou sekundárnej fermentácie vína vo fľaši a zrenia po dobu 9 mesiacov sa spája osobitý charakter odrôd Chardonnay a Rulandské modré z Nitrianskej vinohradníckej ...
Osobitý charakter odrody Rulandské modré v prevedení blanc de noirs je podporený zrením po dobu 9 mesiacov. A prídavkom lupienkova 23 karátového zlata, výsledný mok ponúka ojedinelý zážitok v podobe kalicha jemných perál. Herbálny buket doplňuje svieža ovocná chuť s jemnou iskrou a výraznou perzistenciou.