Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Levanduľové víno biele - sparkling, polosladké, 0,75 l - tento skvelý nápoj s nádychom slovenskej levandule vznikol spojením kvalitných hroznových bobúľ priamo z Malých Karpát a levandule lekárskej vypestovanej s láskou na Záhorí. Nadšení pestovatelia Levandule zo Záhoria hľadali viac ako rok tú správnu ...
Levanduľové víno ružové - sparkling, polosladké, 0,75 l - tento skvelý nápoj s nádychom slovenskej levandule vznikol spojením kvalitných hroznových bobúľ priamo z Malých Karpát a levandule lekárskej vypestovanej s láskou na Záhorí. Nadšení pestovatelia Levandule zo Záhoria hľadali viac ako rok tú správnu ...