Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Šampanské víno elegantnej lososovo-ružovej farby.s nádherným nepretržitým.perlením. Vo vôni je intenzívne.ovocné, plné lesných jahôd a.červených ríbezlí, ktoré vytvárajú.dojem sviežeho šampanského vína.Chuť je veľmi pekne štruktúrovaná.a delikátna, ovocné arómy sú vo.víne výrazné a neopakovateľné.Dochuť ...