Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Príklad výlučne ručného poľnohospodárstva na strmých a zradných pôdach v kombinácii s technologicky vyspelým spracovaním navrhnutým tak, aby víno uchovalo na ušľachtilých kvasinkách po dobu dostatočnú na to, aby bolo možné vyrobiť Batíso Valdobbiadene DOCG. Pôžitok z dobrého pitia za všetkých okolností. ...
Prosecco BATÍSO Rive di Colbertaldo Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut v limitovanej edícii. Hrozno, ktoré sa používa na výrobu tohto sektu, dozrievajú v strmých kopcoch malé oblasti v obci Vidor zvanej Colbertaldo. Pôda, oslnenie riadkov a práca človeka dohromady dávajú vzniknúť sektu nezameniteľnej ...
Ribolla Gialla del Collio, známa svojou všestrannosťou vo výrobe vína, sa hodí k druhej fermentácii, pričom si zachováva svoje zvláštne vlastnosti bez zmeny chuti a zvyšuje sviežosť svojich spontánnejších vôní. Drahokam, ku ktorému sme pridali perlenie dlhej Charmy: takto sa v roku 2015 zrodila Ribolla ...
Príklad výlučne ručného poľnohospodárstva na strmých a zradných pôdach v kombinácii s technologicky vyspelým spracovaním navrhnutým tak, aby víno uchovalo na ušľachtilých kvasinkách po dobu dostatočnú na to, aby bolo možné vyrobiť Batíso Valdobbiadene DOCG. Pôžitok z dobrého pitia za všetkých okolností. ...
Prosecco BATÍSO Asolo DOCG Superiore Brut má slamovo žltú farbu s jemnou, perzistentnou penou a jemnozrnnou perleťou. Vo vôni sa prejavuje elegantným buketom s typickými tónmi kvetov akácie, vistárie a zeleného jablka. Zber hrozna: Mechanický zber, vykonávaný počas druhého týždňa v septembri. Vinifikácia: ...
Delikátna vôňa a rafinované chute, ktoré vychádzajú z dokonalej symbiózy medzi miernou mikroklímou so silným teplotným rozsahom a starobylou pôdou bohatou na vápenec a íl, pochádzajúci z pozdvihnutia morského dna. Hrozno Glera na výrobu tohto prosecca pochádza z oblasti Valdobbiadene. Farba: Brilantná ...
Delikátna vôňa a rafinované chute, ktoré vychádzajú z dokonalej symbiózy medzi miernou mikroklímou so silným teplotným rozsahom a starobylou pôdou bohatou na vápenec a íl, pochádzajúci z pozdvihnutia morského dna. Hrozno Glera na výrobu tohto prosecca pochádza z oblasti Valdobbiadene. Farba: Brilantná ...