Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Harmónia, ktorá osvieži a očarí
Stretnutie jablčnej čerstvosti a stredomorskej harmónie
Broskyňová mágia s akáciovým dotykom
Inovácie a dedičstvo vo fľaši
Prosecco Excellence: Senzorická nádhera
Symfónia živých chutí
Prosecco z výnimočného svahu Santo Stefano
Sucho a iskra: Šumivé víno s tradíciou