Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Riccardovo a Rickymovo dedičstvo
Minerálny zázrak Valdobbiadene
Ovocná explozia s minerálnym dotykom
Bublinky zjemnené časom
Prosecco Excellence: Senzorická nádhera
Šumivá pocta viniciam Saccol
Prosecco z výnimočného svahu Santo Stefano
Idylický Prosecco klenot
Esencia vinohradníckej vášne
Limitovaná séria: Prosecco najvyššej kvality
Čistá osviežujúca vízia
Minerálny skvost: Autentické Valdobbiadene
Inovácie a dedičstvo vo fľaši
Juhoafrické šumivé víno, komplexné, krémové, svieže a plné jemnosti.
Le Contesse Cuvée Spumante Extra Dry je extra suché talianske biele šumivé víno. Vyrába sa z hrozna odrody Glera a ďalších lokálnych odrôd bieleho hrozna dopestovaného v nadmorskej výške 40 m n.m., vinohradnícka oblasť Veneto e Friuli, Taliansko. Výrobný proces začína ľahkým stláčaním a čistením muštu ...