Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Staré vinice, Nový zážitok
Sladká symfónia Valdobbiadene
Intenzita a rafinovanosť
Jemná a vyvážená chuť
Prosecco pre radostné príležitosti
Chuťový skvost zo Santo Stefano
Dynamika a príroda v skle
Covides Cava Duc de Foix Reserva Especial je šumivé biele víno vyrábané tradičnou šampanskou metódou s druhým kvasením vo fľaši. Je to cuveé z hrozna regionálnych odrôd Chardonnay, Xarel-lo, Macabeu. Svetlo žltá farba so zlatými odtieňmi s výrazným a sviežim perlením. Má dobrú, silnú a rafinovanú arómu ...
Vigna Del Gal Prosecco Rive di Santo Stefano Valdobbiadene DOCG Superiore Extra Brut má svetlo slamovo žltú farbu so zelenkavými odleskami, jemné a trvalé bublinky s jemnou a krémovou penou. Vo vôni sú jemné tóny ruže, akácie, kvetu vínnej révy a čerstvého ovocia. Chuť je suchšia a s okrúhlym výrazom. ...
Oslava talianskej vinohradníckej duše
Luxusná a štýlová perleťová krása
Oslava života v každom dúšku
Kvetinová óda Giosuèovmu dedičstvu
Ikona Superiore Prosecco
Vinohrady Farra di Soligo: Aromatická zmes
Suchosť v Kráľovstve bublín
Prosecco pre milovníkov výnimočnosti a kvality