Rodiskom šumivého vína je francúzsky región Champagne, ktorý pozostáva z piatich vinohradníckych oblastí. Ako šampanské preto môže byť označený len produkt vyrobený tam, a to z troch odrôd – Pinot Meunier, Pinot Noir a Chardonnay. Šumivé vína sa vyrábajú kvasením vína vo fľašiach alebo tankoch. Na trhu dnes môžeme nájsť veľké množstvo vín a sektov, ktoré sa líšia chuťou aj vôňou. Najčastejšie sa stretávame s delením na suché, polosuché, polosladké a sladké šumivé vína.
Ovocné tóny a jemné perlenie
Extra Dry Elegancia
Prosecco Ancestrale: Víno s dušou
Suchá šťavnatá slasť
Perfektný partner pre chuťové dobrodružstvo
Prosecco s charakterom pôdy a minerálmi
Hladká plnosť z Valdobbiadene
Most medzi tradíciou a modernosťou
Prosecco pre najlepšie aperitívy
Glera: Srdce a Duša Valdobbiadene
Autentický pôvab Valdobbiadene
Gurmánske Prosecco umenie
Sucho a iskra: Šumivé víno s tradíciou
Prosecco pre výnimočné okamihy
Oslava ovocných tónov