Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Chateau de Jau Côtes du Roussillon Rose je hodvábne rúžové francúzske víno, ktoré je vyrobené z odrôd hrozna Syrah, Grenache Noir a Mourvèdre s pomerom 50/25/25. Odrody rástli na ílovito-vápencovej pôde vo vinohradníckej oblasti Languedoc-Roussillon. Každá odroda sa zbierala skoro ráno a následne priamo ...