Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Slovenské ružové perlivé víno z dielne Matyšák, semi-sparkling, extra dry. Svieže perlivé víno Momento sa vyrába metódou Charmat - sekundárnou fermentáciou v tlakových nádobách. Prirodzené jemné iskrivé bublinky, jemná vôňa záhradného ovocia, chuť delikátna, šťavnatá, ovocná so sviežou kyselinkou. Zastavte ...