Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Víno so sviežou ovocnou vôňou pripomínajúcou maliny a červené ríbezle. Chuť je osviežujúca, ovocná a stredne plná.
Sýtené perlivé víno ružovej farby s podmanivou ovocnou vôňou, pripomínajúcou čierne ríbezle a lesné jahody.
Jemná čerešňovo-ružová farba. Vôňa je jemná s prejavom čerešňovej aromatiky, s náznakom minerálnej textúry v kombinácii so sviežim zeleným tónom.