Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
J. P. Chenet Ice Rosé Limited Edition je francúzske, šumivé víno, ktoré má atraktívnu lososovú farbu a jemné perlenie. Aróma je intenzívna, ktorej dominujú tóny červených bobúľ, čerešní, jahôd. Chuť vína je jemná, príjemne krémová a pritom perfektne vyvážená a svieža. Kombinácia jemných bubliniek a jemných ...
Ružové suché víno z odrôd Grenache a Cinsault. Hrozno sa zbiera v dokonalej zrelosti. Olúpané a pomleté bobule nasledne prechádzajú lisom. Vychladnuté hrozno sa fermentuje pri nízkej teplote aby sa zachovala čerstvosť a intenzita aróm. Vôňa: červené ovocie, čerstvosť, anglické sladkosti Chuť: svieža ...
Hrozno sa zbiera v dokonalej zrelosti. Olúpané a pomleté bobule nasledne prechádzajú lisom. Vychladnuté hrozno sa fermentuje pri nízkej teplote aby sa zachovala čerstvosť a intenzita aróm. Vôňa: červené ovocie, čerstvosť, anglické sladkosti Chuť: svieža a ovocná, výrazná Farba: bledoružová, brilantná, ...