Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Francúzske ružové víno Rosé de Pressée z vinárstva Domaine Tariquet má krásnu malinovo ružovú farbu so vzdušnou, intenzívnou a jemnou vôňou. Toto víno je vyrábané z 3 odrôd hrozna: 40 % Merlot, 40 % Syrah, 20 % Tannat. V chuti dominujú čerstvé maliny s lupeňmi ruží. Hrozno sa pestuje v historickej oblasti ...