Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Nižší alkohol a bohaté perlenie prirodzeného oxidu uhličitého dodáva vínu ľahkost a pikantnú sviežosť. Perlivé víno vyrobené metódou Charmat, tj. Sekundárnífermentací v tanku. Prevláda vôňa prezretého jadrového ovocia, ktorá je doplnena príjemnými broskyňovými tónmi. Ľahko sladkastá chuť so sviežimi ...