Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Doprajte si víno bez alkoholu so zámkom Schloss Raggendorf. Jemná dealkoholizácia vín znamená, že sa zachová typická chuť. Pre Shiraz sú charakteristické tóny červených plodov a bobúľ, ako sú černice a ríbezle. V ružovej forme víno presvedčí tónmi jahôd, malín, eukalyptu a vanilky. Dobre chladené, ružové ...