Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Rosé je víno vyrábané osobitými postupmi. Začína to červeným hroznom, odroda Primitivo, s malým množstvom farby zo šupiek hrozna. O výrobe tohto druhu vína svedčia tradície mnohých vinárskych oblastí na svete, kde ružové víno má svoj vlastný význam. Jednou z tých zón je aj Puglia. Intenzívne ružové víno ...