Nie všetky typy hrozna sú určené na výrobu všetkých druhov vín. Kým biele víno môžeme pripraviť z bielych ako aj červených odrôd, červené a ružové víno vyrábame výlučne z červených odrôd. Rozlišujeme dva typy ružových vín, rosé a klaret. Ružové víno by sa malo piť mladé, neplatí, že čím starší ročník, tým je lepšie. Malo by byť osviežujúce, príjemne ovocné a alkohol by nemal prerážať celkovú chuť. Ak ste aj vy milovníkmi ružového vína, vsaďte na kvalitu a objednajte si len to najlepšie.
Elegantné talianské víno Piccini Costa Toscana Rosato, z oblasti Toskánsko. Ružové vínko tvorené z odrôd 90 % Sangiovese a 10 % Syrah. Chránené označenie pôvodu IGT Costa Toscana. Organické víno. Aby sa zachovala aromatická celistvosť, hrozno je oberané prvé septembrové dni, počas najchladnejších hodín ...
Rosé je víno vyrábané osobitými postupmi. Začína to červeným hroznom, odroda Primitivo, s malým množstvom farby zo šupiek hrozna. O výrobe tohto druhu vína svedčia tradície mnohých vinárskych oblastí na svete, kde ružové víno má svoj vlastný význam. Jednou z tých zón je aj Puglia. Intenzívne ružové víno ...
Odroda Cabernet víno svetloružovej losovej farby.
SQOST Hron rosé 2019 sladké PD Mojmírovce.
Jemná čerešňovo-ružová farba. Vôňa je jemná s prejavom čerešňovej aromatiky, s náznakom minerálnej textúry v kombinácii so sviežim zeleným tónom.
SUTTO Rosato di Sutto Cuvée ponúka ovocný buket s výraznými tónmi drobného červeného ovocia, čerešní a lesných jahôd. Úroda v ranných skorých hodinách a následné jemné lisovanie hrozna nášho Rosata dáva zvláštne a fascinujúce odtieň ruže. Nízkoteplotná fermentácia v nerezových tankoch na pôvodných kvasinkách ...
Ružová perla južného Talianska
Ružové víno s jemnou farbou, ktoré má jemné arómy broskyne a vanilky a sviežu chuť mandarínok a citrónu s jemnou citrónovou kyslosťou .
Talianske víno "Provence style", ktorého charakteristické vlastnosti sú jemnosť, sviežosť a ovocná chuť.
Osviežujúce, ovocné a plné ružové víno s jemnými tónmi bobuľového ovocia, čerešní a jahôd