Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Nižší alkohol a bohaté perlenie prirodzeného oxidu uhličitého dodáva vínulľahkost a pikantnú sviežosť. Perlivé víno vyrobenú metódou Charmat, tj. Sekundární fermentací v tanku. Vo vôni prevládajú tóny sušených sliviek, černíc a lesníchmalin. V chuti je víno plné s výrazne vyššou trieslovinou, ktorá zostáva ...