Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Víno má jasnú rubínovú farbu. Charakteristická odrodová vôňa ovocia a byliniek, s tónmi klinčeka a korenia. Ovocná chuť s tónmi čiernych ríbezlí a čierneho korenia v kombinácii s príjemnou trieslovinou a stredne dlhým záverom.
Jasná rubínovo-červená farba s červenými odleskami. Vôňa s tónmi červeného ovocia, najmä čerešní a sliviek. Tie postupne ustupujú a vôňu dopĺňa zmes korenín a byliniek. Suché víno s plným telom, príjemne hladká a ovocná chuť.