Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
PASSO DEL CARDINALE Primitivo di Manduria DOP vyrába vinárstvo Paolo Leo v San Donaci. Vyrába sa z hrozna Primitivo pestovaného apuliánskou sadbou vo viniciach na území Manduria (Taranto). Hrozno zozbierané v prvom septembrovom týždni sa lisuje a potom fermentuje v nerezových tankoch pri kontrolovanej ...
Mimoriadne príjemné a chutné červené talianské víno Primitivo Agricolo Biologico pochádzajúce z vinárskej oblasti Puglia, Salento. Slnečné žiarenie počas väčšiny roka v kombinácii s absolútnou absenciou dažďov počas leta a skvelé vetranie umožňujú pestovať zdravé hrozno bez toho, aby sa museli uchyľovať ...
Čerstvé a ľahko kombinovateľné suché organické červené víno, odroda Primitivo, oblasť Puglia, s označením kvality I.G.T. Úroda sa ručne zbiera zvyčajne v poslednej dekáde augusta. Hrozno sa jemne sa vylisuje a ochladí na 5 ° C. Nechá sa macerovať na koži asi 2 hodiny, čím sa muštu poskytne svetlý ružovkastý ...
Suché, červené talianske víno, odroda Primitivo, oblasť Manduria - Puglia, s chráneným označením pôvodu IGP. Je to jednen z odkazov na líniu "Varietal", ktorá zoskupuje pôvodné a historické vína. Hrozno sa destemuje a fermentuje v oceli pri kontrolovanej teplote 22/24°C po dobu 8-10 dní, s vybranými ...