Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Hrozno Merlot sa zbiera v dokonalej zrelosti. Očistené a pomleté bobule prechádzajú fermentáciou 6 až 12 dní. Macerácia môže trvať až mesiac. Víno dozrieva v nerezových nádobach na zachovanie bohatej arómy a chuti. Vôňa: červené a čierne ovocie, maliny, čierne ríbezle Chuť: zrelá, dobre zaoblená, ovocná ...
Jednotka medzi francúzskymi vínami. Vyrobené z odrôd Cabernet Sauvignon (60%) a Syrah (40%), pestovaných na juhu Francúzska, v provincii Languedoc-Rousillion. Hrozno sa zbiera v dokonalej zrelosti, následne očistené a pomleté fermentuje 6 až 12 dní. Macerácia môže trvať až 1 mesiac. Víno dozrieva v nerezových ...
Jednotka medzi francúzskymi vínami. Vyrobené z odrôd Cabernet Sauvignon (60%) a Syrah (40%), pestovaných na juhu Francúzska, v provincii Languedoc-Rousillion. Hrozno sa zbiera v dokonalej zrelosti, následne očistené a pomleté fermentuje 6 až 12 dní. Macerácia môže trvať až 1 mesiac. Víno dozrieva v nerezových ...