Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Farba vína je karmínovočervená s purpurovým trblietavým okrajom. V jeho nádhernej vôni nás okamžite atakujú tóny čierneho bobuľového ovocia s prevahou černíc a čiernych ríbezlí, ktoré sú doplnené o jemný florálny nádych ruže. Chuť vína je pekne stavaná, taníny sú takmer uhladené.