Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Víno červeno bordovej farby, s vôňou červeného kôstkového ovocia najmä čerešní a višní, s pôsobivou korenistosťou a lemom tónov sladkého drievka. Chuť vína je sústredene ovocná, s ovocnosťou najmä dozrievajúcich čerešní a sliviek, s príťažlivými kyselinami, drevitým lemom a sviežou ovocnou dochuťou.
Toto víno je cenovo dostupnejšou alternatívou k talianskym Barolos a Barbarescos.
Prvotriedne hodvábne, rozplývavé, zamatové a hutné červené víno pre znalcov.