Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
100% odrody Sangiovese.Zraje 2 roky v dubových sudoch (30-100 hl veľké) a 4 mesiace vo fľaši, uvedenie do predaja najskôr po 5 rokoch. Lesklá, veľmi tmavá atramentová farba s fialovočernými odlesky. Elegantná a komplexná vôňa s živočíšnymi tónmi. Ďalej sa objavujú tóny kvetín, sladkých toastov, kávy ...