Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Sandeman Sherry Fino je mladé Fino, ktoré zreje v systéme solera v malých súdkoch najmenej tri roky. Toto víno zreje v systéme solera pod «florom» (vrstva kvasníc), aby získalo svetložltú farbu slamy s odtieňmi zelenej a zlatej. Sandeman Sherry Fino so svetložltou farbou slamy a s odtieňmi zelenej a ...
Všetko sa to začalo v roku 1790 keď 25-ročný syn škótskeho prosperujúceho stolára požiadal svojho otca o pôžičku 300 libier, aby sa mohol stať obchodníkom s vínom v Londýne. Tento ambiciózny mladý muž bol George Sandeman, zakladateľ spoločnosti Sandeman, ktorý skončil založením jedného z popredných svetových ...
Sandeman Sherry Medium Sweet zreje vo vlastnom systéme solera v malých dubových súdkoch. Vína vybraté ihneď po zbere pomaly nadobúdajú medenú jantárovú a sýtu zlatú farbu. Po čase sa u nich rozvinie jemná zložitosť, sú okrúhle a silné s krásnou bohatosťou. Tmavé medené jantárové farby so zábleskmi zájdenej ...
Sandeman Ruby Porto pochádzajúce z ostrých vín Ruby Porto, ktoré v roku 1790 priviezol George Sandeman, sa stále vyrába tradičným spôsobom, aby bolo bohaté a pevné, no so špeciálnou hĺbkou chuti a jemnosťou, ktoré sa dosiahnu odborným miešaním vín z veľkých a rozmanitých zásob spoločnosti Sandeman. Sandeman ...
Sandeman Porto White sa vyrába tradičnou metódou výroby portského vína. Ručne nazbierané hrozno sa oberie a podrví. Potom za riadenej teploty fermentuje s maceráciou šupky, aby sa získali tie najlepšie zložky. Pridanie vínového alkoholu v ideálnom momente určuje rovnováhu medzi konzistenciou vína a jeho ...
Tieto portské sa vyberajú z ľahších vín z každého roka a zrejú v malých dubových súdkoch, aby sa rozvinul ich štýl. Sandeman Porto Tawny má ovocný štýl skvelého portského, no s pridanou finesou. Toto ľahšie portské bledej farby je vynikajúce ako chladený aperitív alebo ako súčasť predjedla, no je výborné ...