Kým biele víno sa dá pripraviť aj z červených odrôd hrozna, opačne to možné nie je. Na výrobu červeného vína sa používajú výlučne červené odrody, no zaujímavosťou je, že farba ich šťavy je väčšinou biela. Červenú farbu a typickú chuť získava víno až pri ďalšom spracovaní. Ak si bez pohárika vínka neviete predstaviť večer vo dvojici alebo rodinnú oslavu, urobte si zásoby prostredníctvom elektronických obchodov. Nájdete tu červené vína rôznych značiek, mimoriadne obľúbená je napríklad Frankovka modrá.
Hodvábne červené talianské víno Costa Toscana z malebného z nádherného vinárstva Piccini. Víno je tvorené z odrôd: 40 % Sangiovese, 40 % Syrah a 20 % Cabernet Sauvignon. Prestíž tejto zmesy je zaručená kvalitou hrozna, ktorá pochádza z ekologického rodinného sídla v pobrežnej oblasti Maremma. Oblasť ...
Červené intenzívne talianské suché víno Gattabuia Bolgheri Rosso z Toskánska - Bolgheri. Tvorené z ordôd 70 % Cabernet Sauvignon a 30 % Merlot. Chránené označenie pôvodu. Víno Bolgheri Gattabuia z Tenuta Moraia je príkladom prispôsobivosti vínnej révy Bordeaux v oblasti Maremma, ktorá viedla k revolúcii ...