Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Táto jedinečná, jednosladová, 16 ročná whisky, z ostrova Islay, je prvotriednym reprezentantom tohto regiónu. Lagavulin má jantárovú farbu. Vo vôni nájdeme tóny masívne rašeliny, ovocného sherry, vanilky. Vôňa je skvele vrstvená. Výrazná chuť s dotekem rašeliny a jódu, ktorý je doplnený arómou dubu. ...
Whisky vytvorená na pripomenutie 200. výročia založenia liehovaru Lagavulin Johnom Johnstonom v roku 1816. Tento osemročný unikát má v sebe obrovskú silu dymu a korenia, ktoré sa nádherne dopĺňajú so sladkým korením. Whisky bola inšpirovaná návštevou Alfreda Barnarda (liehovarník a historik) v liehovare ...
Po desaťročí oddychu v sudoch z amerického dubu, v ktorých predtým zrel ,,bourbon", dosahuje nádhernú kombináciu sladkých, slaných a korenistých tónov zabalených do voňavého rašelinového dymu. Vo vôni cítiť, ako morský vánok prechádza kamennou soľou, zrelým jablkom, spáleným cukrom a dymom z prímorskej ...