Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Alkohol vyrobený zo štyroch rôznych druhov obilia - jačmeň, raž, ovos a pšenica. Zreje v opálených dubových sudoch z Minnesoty. Aróma a chuť: rovnováha medzi krémovitosťou a teplými korenistými tónmi. Stopy červeného bobuľovitého ovocia, banánov a korenia.
Založená v roku 2008, Koval produkuje čisto organickú whiskey, likéry a iné spirity v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii. Továreň založili Róbert a Sonat Birneckerovci. Každý jeden proces vo výrobe spiritov priemyselne monitorujú, počínajúc stykmi s miestnymi poľnohospodármi, pestovania, ...
100% whisky od spoločnosti Koval. Koval je prvý liehovar v Chicagu, ktorý vznikol po zákaze výroby, predaja a distribúcie alkoholu v USA po roku 1932. Koval whiskey sa vyrába z obilia pochádzajúceho z miestnych zdrojov, stárne v nových dubových sudoch z Minnesoty. Fľašuje sa z jedného suda.