Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Destilovaná z jačmeňa vypestovaného na severozápade Indie. Amrut necháva svoju jednodruhovú sladovú whisky dozrievať v sudoch z nového amerického duba a následne, tesne pred stáčaním, v sudoch po bourbone.Vôňa: Intenzívna vôňa jačmeňa a obilia, vôňa orechov, citrusu a marhúľ.Chuť: S novým korením, marhuľami ...
Amrut Fusion, tretia najlepšia whisky na svete za rok 2010 podľa Jima Murraya, je destilovaná z jačmeňa zo Škótska a z Indie, čím vytvára skutočné spojenie týchto dvoch krajín.Vôňa: Bohatá, jačmenná, ovocná. Výrazne citrusová, korenistá, s krémovou sladkosťou. Náznak rašeliny.Chuť: Dubová, bohatá, jemná ...
Najčistejšie vyjadrenie pojmu indická whisky! Amrut Cask Strenght je fľašovaná pri prirodzenej sile bez umelých farbív a bez filtrácie za studena. Táto whisky zrie v bourbonových sudoch a predstavuje perfektnú rovnováhu medzi tónmi bourbonu, dubu, bohatosťou indického jačmeňu a sladko-horkou chuťou citrusov. ...
Amrut Triparva je prvá trojnásobne destilovaná single malt whisky z Indie a možno aj vôbec prvá v celej Ázii! Vôňa: Ovocná, melón, broskyňa, slaný karamel, kokos, vanilka, pomaranč, dub. Chuť: Ovocný koktejl, broskyňa, melón, citrusy, vanilkový puding, ovocný kompót, med, sorbet. Záver: Med, sladké koreniny, ...
V jazyku Tamil, jednom z dialektov v Indii, slovo kadhambam znamená "zmes" alebo "kombinácia", čo úplne presne vystihuje aj túto whisky. Je to single malt, ktorý zrel v bourbonových sudoch pred tým, ako bol premiestnený do ex-oloroso sudov. Z nich jeho cesta potom pokračuje do sudov po brandy a na záver ...