Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Whisky vytvorená na pripomenutie 200. výročia založenia liehovaru Lagavulin Johnom Johnstonom v roku 1816. Tento osemročný unikát má v sebe obrovskú silu dymu a korenia, ktoré sa nádherne dopĺňajú so sladkým korením. Whisky bola inšpirovaná návštevou Alfreda Barnarda (liehovarník a historik) v liehovare ...
Whisky vydaná v roku 2004. Zreje v dubových sudoch a dokončuje sa v štvrtinových sudoch po dobu niekoľkých mesiacov. Štvrtinové sudy sú pomerne malé, majú objem 125 litrov, preto si zrenie whisky nevyžaduje taký dlhý čas. A práve toto zrenie whisky, prinieslo Laphroaig úspech. Aróma: olejnatá a maslová, ...
Uvedená v roku 2010. Nová 12-ročná whisky Glen Garioch zreje v sudoch po bourbone aj po sherry a má veľmi výrazné vlastnosti. Navyše sa plní do fliaš v rozumnej sile 48 %.Vôňa: Farba divého medu, vo vôni sa nachádzajú vresové kvetinové tóny, ktoré sú vyvážené bohatosťou varených hrušiek a sladkosťou ...