Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Jameson 0.7 L, 40 %, Írsko.Všetko sa začalo v roku 1780, kedy John Jameson kúpil liehovar v dublinskej Bow Street a začal vyrábať svoju neobvykle jemnú írsku whiskey. Vedel ju urobiť naozaj dobre. Oddane pokračujeme v tejto tradícii aj dnes a staráme sa o to, aby bola Jameson Irish Whiskey zakaždým tak ...
Tullamore Dew 12 YO, 0.70L, 40%, Írsko.Táto 12-ročná exkluzívna whisky má plnšiu farbu, chuť s náznakom vanilky, pečiva s orieškami a ďatlí. Vďaka trojnásobnej destilácii získava svoju výnimočne jemnú chuť. Jej zložky zrejú v dubových sudoch po dobu najmenej dvanástich rokov. Dlhé roky zrenia dávajú ...
Patrí do špeciálnej kategórie whisky. Prechádza rovnakým výrobným procesom, ale zreje približne o 2-3 roky dlhšie. Asi 25 % whisky zo suda počas zrenia zmizne. Tento jav poeticky nazývame "anjelská daň”. Každá fľaša Jack Daniel‘s Single Barrel je plnená iba z jedného suda, t. j. každá fľaša má originálnu ...
Jack Daniel''s Tennessee Apple má unikátny charakter Jack Daniel''s-u Tennessee Whiskey, chuť chrumkavých zelených jabĺk a vynikajúci záver. Jeff Arnett túto whisky opísal ako "čerstvo odtrhnuté jablko v pohári whisky Jack Daniel''s". Chuť: čerstvé jablká kombinované s teplým karamelom a s klasickým ...
Laphroaig 10 ročná má arómu morských rias a esterovej sladkosti. V chuti sú cítiť morské riasy s náznakom slanosti. Zakončenie je plné a veľmi suché. Laphroaig (vyslovuj "La-FROYg") je liehovar, ktorého slady sú výrazne individuálne a úplne charakteristické. Liehovar bol založený v roku 1810 bratmi Donaldom ...
Ako jediná na svete je táto whisky 2x prekvapkávaná cez drevené uhlie. Je veľmi jemná, s výraznou chuťou pripomínajúcou exkluzívny koňak. Farba je svetlá medovinová, s iskrou. Vôňa je jemná, uhladená, s vyrovnanou vôňou sladkých pomarančov a podtónom čerstvej mäty. Môžeme cítiť jemnú arómu karamelu a ...
Tennessee whiskey ponúka tradičnú, zaujímavú a neobyčajnú chuť. Znalci určite ocenia aj jej vôňu. Tento alkoholický nápoj si najlepšie vychutnáte s ľadom. Môže byť však súčasťou aj ďalších chutných drinkov, ktoré si pripravíte doslova za okamih. Whiskey sa už desaťročia vyrába stále tým istým spôsobom. ...
Morská úžina – to je doslovný význam slov "caol ila". Práve v morskej úžine medzi ostrovmi Islay a Jura, v zátoke Port Askaig sa nachádza pálenica. Alkohol zreje v sklade z 19. storočia. Tradičná rašelinová whisky má svetlú slamovú farbu. Čo sa týka vône, môžete v nej zacítiť okrem rašeliny, údenú slaninu, ...
Skvelý málo sériový bourbon, pri ktorého výrobe jednotlivých vydaní sa používajú len štyri sudy. Vyrábaný je z tradičných surovín v samom srdci štátu Kentucky, v meste Lawrencenburg, už od roku 1888. Pre výrobu Four Roses Bourbon sa používa len tá najakostnejšia kukurica. V kombinácii s vápencovou vodou ...
Jedna z najobľúbenejších single malt whisky. Táto dvanásťročná whisky patrí medzi najuznávanejšie single malt whisky v Škótsku.Whisky Glenlivet 12 ročná je destilovaná z tvrdej vody a slad je slabo rašelinový. Asi v tretine používaných sudov bolo použité v niektorom štádiu sherry. Farba je svetlo zlatá, ...
Glenmorangie Original 10YO zreje plných desať rokov v sudoch po bourbone. Buket Glenmorangie je sadom zrejúcich citrónovníkov, marhúľ, jabloní, mandarínok a hrušiek. Môžete pocítiť nádych vanilkovej a banánovej zmrzliny s divokou mätou. Glenmorangie kladie dôraz na čistotu a kvalitu vody z vlastného ...
Pomocou dvoch kolónových destilačných prístrojov v liehovare Miyagikyo, ktoré sa v roku 1963 doviezli zo Škótska do Japonska, vyrobil liehovar Nikka počas dlhých rokov množstvo jednosúdkových whisky z jedného typu obilia. Toto je však ich väčšie vydanie úžasne exotickej whisky z jedného typu obilia.Vôňa: ...
Dalmore 15 YO je fantastický produkt vytvorený s presnou dĺžkou zrenia v rôznych typoch a veľkostiach dubových sudov, v ktorých zrela Amoroso Sherry. Tieto sudy pochádzajú zo španielskej oblasti Jerez a sú elementárnym tvorcom perfektnej zrelosti a vyrovnanosti medzi alkoholom a drevom. Dalmore 15 YO ...
Ardbeg 10YO.Dokonalá rovnováha a hĺbka. Zvodná kombinácia tónov dymu a zeminy s toffee a espressom. Zreteľná medická a fenolová aróma, svieže citrusy s rastlinnými príznakmi bieleho vína. Nezaprie ani melón, hrušku a ozveny mora, jódu a údených rýb. 46 %.Ardbeg.Islay je malý ostrov na západe Škótska. ...
Whiskey Single Malt, země původu Skotsko, kraj Islay. Zboží určené pro osoby starší 18 let. Při převzetí bude ověřen váš věk. Whisky Corryvreckan převzala své jméno od slavného víru na sever od Islay, kde si jen nejodvážnější duše troufnou riskovat. Vířící vůně a přívaly hlubokých rašeliných pikantních ...
Glenfiddich 15-ročná sa dnes teší obľube ľudí na celom svete, ako žiadna iná single malt whisky. Originálna single malt whisky zreje najmenej 12 rokov v amerických a európskych dubových sudoch. Kvalita týchto sudov je výnimočná, pretože všetky sú individuálne zostavované skúseným tímom, ktorý zabezpečuje ...
Novinka roku 2018 od Chivasu, 15 ročná whisky, ktorá dozrievala v sudoch po Grande Champagne Cognac. Bohatá a jedinečne rafinovaná, ovocná a zamatová whisky. Chivas XV sa otvára bohatou a sladkou arómou marmelády a škorice, ktoré sa premenia na lahodnú zmes ovocných príchutí zmiešaných s maslom. Vychutnajte ...
John Jameson 18-ročná patrí medzi najpredávanejšie írske whisky na svete. Zložky tejto luxusnej írskej miešané whisky sú minimálne 18 rokov staré. Vyniká jemnou a komplexnou chuťou. Má bohatú medovú príchuť a sladký, veľmi jemný sladový charakter. Ide o jednu z najlepších írskych whiskey.
Tullamore Dew XO predstavuje unikátnu novinku írskej whiskey, ktorá je mimoriadne jemná, má výrazný charakter, bohatšiu chuť a dozvuk sladkých tropických plodov. Táto whiskey je trikrát destilovaná, trikrát miešaná a dozrieva v dubových sudoch po karibskom rume. Je to dokonalé spojenie karibskej duše ...
Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished Irish whiskey sa vyrába len v čase zberu jabĺk v Írsku (od septembra do novembra). Vyberáme tie najkvalitnejšie jablká, ešte čerstvé ich lisujeme, a to je začiatok procesu, pri ktorom z nich v malých dávkach vyrábame cider. Vylisovanú šťavu niekoľko mesiacov uchovávame ...