Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Pomerne nedávno vydaná whisky od Bunnahabhain. Je menej rašelinová na whisky z Islay. Slad zrel v sherry sudoch po dobu 18 rokov a má pobrežné tóny a niektoré liečivé podtóny.Vôňa: Plná, obilniny, teplé pečivo, ľahko slané maslo. Ovocie s nádychom dymu. Jód. Slad, jablková kôra.Chuť: Veľmi suchá, jablko, ...
Základný Bunnahabhain, ktorý sa teraz plní do novej prepracovanej fľaši. Táto 12 ročná whisky je ľahko rašelinová na Islay single malt, teda je ľahká a svieža. Teraz vo vyššej sile 46,3% - pre väčšiu zložitosť a chuť.Vôňa: Čerstvá a sladká, cítime morské riasy a slad.Chuť: Jemná a hebká, sherry, orechy, ...
Toiteach je galský výraz pre "dymový". A to je ťažko rašelinová Bunnahabhain! Skvelá šanca vyskúšať dymový slad z pálenice produkujúcej jemné a ovocné Islay whisky.Vôňa: Krásne jemná rašelina, náznaky korenistého tepla a zložitosti. Niektoré ovocia a dym.Chuť: Pikantné teplo otvorí chuť sladkého ovocia, ...
Cruach Mhóna znamená v gaelčine hromadu sušiacich sa rašelinových kociek a je pokračovaním Toiteach (po gaelsky "dymový") ako rašelinový nápoj značky Bunnahabhain. Hoci Islay je známy rašelinou, tento nápoj značky Bunnahabhain sa pomocou nej nevyrába (výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo).Vôňa: Rašelina ...