Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Japonská zmesová whisky, ktorá bola predmetom istej kontroverznosti. Fľaškovanie pre domáci trh v Japonsku sa robí so sladovou whisky a melasovým alkoholom, ktorý by sa v EÚ neoznačoval ako whisky. Táto verzia určená na export je však vyrobená zo sladovej a obilnej whisky.
Japonská zmesová whisky bola predmetom istej kontroverznosti. Jedná sa o zmes japonskej a škótskej whisky. Má miernu arómu a mimoriadne jemnú dymovú stopu. Blendovaná japonská whisky je vyrobená pre európsky trh. Jedinečná a osobitá whisky, ktorá si získala vo svete veľmi dobré meno.
Je zmesou rôznych jednodruhových sladových whisky z mesta Akashi, ktoré spolu vytvárajú Tokinoku, čo v preklade z japončiny znamená "vôňa času". Z tohto dôvodu to nie je stará zmes sladovej whisky, ale pri svojom 40-percentnom podiele alkoholu v tejto malej 50-centilitrovej fľaštičke whisky z pálenice ...