Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Zatiaľ čo väčšina liehovarov používa svoje kolónové (Coffey) destilačné prístroje iba na výrobu whisky z obilia, Nikka používa svoje dva v liehovare Miyagikyo aj na výrobu sladovej whisky. Nikka Coffey Malt Whisky sa stala súčasťou ich radu v roku 2014. Je veľmi bohatá a plná chute a skvele dopĺňa fantastický ...
Whisky ktorá po 10 rokoch zrenia v sudoch po bourbone dozrela v sudoch po víne Sauternes. Aróma: zvodná vôňa francúzskeho cukrárstva - pečivo s citrusovou náplňou, ďatle, zázvor, kokos, muškátový orech. Po pridaní vody sa objaví nádych citrónovej torty a bohatá aróma pečúceho sa ovocného koláča. Chuť: ...
Tyrconnell Madeira zreje najprv 10 rokov v sudoch z amerického dubu a po plnom dozretí sa necháva odležať ešte na približne rok do sudov zo španielskej Madeiry. To dodáva tejto whisky exotickú vôňu, v ktorej cítiť marcipán, lesné ovocie, pomaranče, med a drevo. V chuti sa k vymenovaným pridáva chuť papáje, ...
Táto americká whiskey z liehovaru Michter''s Distiller v Louisville, Kentucky, zrela v sudoch, kde bol predtým bourbon. Tento nápoj sa nedá nazývať bourbon, keďže ten musí zrieť v nových amerických dubových sudoch – preto sa namiesto toho volá whiskey. Odložme však nabok mierne mätúcu zákonnú nomenklatúru, ...
Whisky vytvorená na pripomenutie 200. výročia založenia liehovaru Lagavulin Johnom Johnstonom v roku 1816. Tento osemročný unikát má v sebe obrovskú silu dymu a korenia, ktoré sa nádherne dopĺňajú so sladkým korením. Whisky bola inšpirovaná návštevou Alfreda Barnarda (liehovarník a historik) v liehovare ...
Chivas Regal Mizunara je whiskey, ktorá bola pôvodne určená na japonský trh. Toto špeciálne vydanie bolo inšpirované výletom majstra distiléra Colina Scota do Japonska. Časť whiskey zrela v dubových japonských sudoch mizunara, čo je pri zrení whiskey nezvyčajné, ale vždy fascinujúce. Aróma: biela broskyňa, ...
Čistá ražná whiskey z liehovaru Michter''s Distillery v Louisville, Kentucky. Každá fľaša ich dokonalej raže pochádza z jedného suda, čo zdôrazňuje kvalitu ich umenia. Skvelý výber pre koktaily – zaujíma nás najmä výroba Sazeracu s touto whiskey!
The Quiet Man 12-ročná Single Malt Whiskey bola trikrát destilovaná a dlhých 12 rokov zrela výhradne v sudoch po bourbone. Táto írska whiskey dostala svoj názov po otcovi zakladateľa značky, ktorý sa živil ako barman neustále počúvajúci nekonečné množstvo historiek, ktoré si však nechával len pre seba. ...
Značka Smokehead je známa svojimi silne zadymenými whisky a táto verzia Smokehead Rum Rebel nie je nijakou výnimkou. Okrem svojho tradičného profilu však ponúka obohatenie v podobe zrenia v sude po karibskom rume. Ak chcete ochutnať skutočne zaujímavú "dymovku", Smokehead Rum Rebel je pre vás ako stvorený. ...
Project XX je druhé vydanie experimentálnej série liehovaru Glenfiddich, ktoré nevyrobil jeden Malt master, ale dvadsiati! Týchto dvadsiatich Malt masterov pozvali do liehovaru Glenfiddich a mali si vybrať akýkoľvek nápoj z tisícok súdkov zrejúcich v sklade. Týchto 20 vybraných whisky potom spojil Malt ...
Ocenená zároveň zlatom i ocenením "najlepší v kategórii” v roku 2009 na IWSC, táto whisky vybraná len z toho najlepšieho na poli jednosladových whisky, sladový a rašelinový základ tvoria tú správnu jemnú plnosť pre korenisté a drevnaté tóny. Toto všetko je veľmi intenzívne a dosiahnuté dlhoročným zrením ...
Mannochmore Parcel No. 7 je pikantná 13-ročná škótska single malt whisky z limitovanej série The Single Malts of Scotland. Pochádza z oblasti Speyside. Bola destilovaná v roku 2008. Následne bola preliata do neznámych šiestich sudov, v ktorých zrela až 13 rokov. Na záver bola naplnená do fliaš v roku ...
Liehovar Bruichladdich, postavený v roku 1881, bol zatvorený v roku 1994 a bol vzkriesený v roku 2000 s predefinovaným cieľom: vyrobiť whisky premysleného zamerania, ktorá kombinuje najmodernejšie technológie s tradičnými postupmi s dôrazom na miestne suroviny. Do ich sortimentu teda patrí whisky vyrobená ...
Americká burbonová jednotka z liehovaru Michter''s Distiller v Louisville, Kentucky, sa vyrába v malých množstvách, väčšinou nie viac ako dva tucty sudov. Produkt najvyššej kvality, ktorý prekypuje karamelom, vanilkou a ovocnými tónmi spolu s príjemnou zemitou kvalitou v strede.
Vynikajúca škótska Whisky robená tradičným ručným spôsobom, ktorá zreje v dvoch rôznych sudoch. Počas dozrievania je preliata z tradičného dubového do európskeho dubového Sherry suda. Každá z týchto fáz dodáva tejto whisky odlišné charakteristiky – tradičné sudy zjemňujú a pridávajú charakter, kým sherry ...
Loch Lomond 14-ročná je vynikajúca single malt škótska whisky. Vyrobená výhradne z nerašelinových whiskes, ktoré boli destilované inovatívnou metódou neck pot still. Práve tá stojí za nezameniteľným ovocným charakterom každej whisky z destilérky Loch Lomond. V závere táto 14-ročná škótska ešte 12 mesiacov ...