Ovocné destiláty sú alkoholickým nápojom vyrábaným destiláciou muštu z ovocných plodov alebo častí rastlín. Výber ovocia sa odvíja od toho, aký destilát chcete urobiť. Od neho následne závisí nielen chuť, ale aj vôňa.
Hruškovica Williams kóšer je ovocný destilát, ktorý sa vyznačuje jemnou ovocnou chuťou a typickou vôňou hrušiek. Dôvodom je práve odroda Williams, z ktorej sa destilát pripravuje. Hruškovicu je na rozdiel od slivovice vhodné konzumovať mierne vychladenú, lebo tak docielite plného rozvinutia vône aj chuti.
Hruškovica R.Jelínek je číry ovocný destilát, ktorý svojou arómou nezaprie pôvod. Jeho príjemne jemnú ovocnú chuť s charakteristickým dozvukom ocenia aj dámy. Hruškovica patrí medzi tradičné destiláty a na Slovensku je obľúbená. Destiláty z hrušiek sú typické a veľmi obľúbené predovšetkým na západ od ...