Ovocné destiláty sú alkoholickým nápojom vyrábaným destiláciou muštu z ovocných plodov alebo častí rastlín. Výber ovocia sa odvíja od toho, aký destilát chcete urobiť. Od neho následne závisí nielen chuť, ale aj vôňa.
Tradičný špičkový destilát z odrody Bystrická, ktorá sa vytratila z našich sadov kvôli chorobe šárka sliviek. Ručne oberané, triedené a odkôstkované plody spod vyhasnutej sopky Vihorlat, kde táto choroba nezasiahla, sa veľmi citlivo destilujú, aby vynikli všetky chute a vône tejto vzácnej odrody.
Prvá výnimočná slovenská borovička z destilérky BVD v špeciálnej edícii, ktorá zrela dlhých 6 rokov v ex-red wine dubový sudoch. Počas tejto doby dochádzalo cez póry v drevenom sude k miernemu prchaniu alkoholu. Cena za zrenie v týchto sudoch sa nazýva anjelská daň (Angels'' Share). Je vyrobená remeselne, ...
Prvá slovenská borovička destilát. Tradičný ľudový alkoholický nápoj borovička, je neoddeliteľnou súčasťou slovenského kultúrneho dedičstva. Aj keď je veľa písomných pamätí nenávratne stratených, zo zachovaných sa môžme dočítať, že borovička sa na území dnešného Slovenska začala vyrábať počiatkom 19. ...
Destilát, pochádzajúci výlučne z ušľachtilých odrôd hrušiek Conferencia a Williams. Precízny výber a spracovanie ovocia a dôsledný technologický postup pri destilácii zachováva v destiláte všetky atribúty plne vyzretého ovocia.
Kultivovaný čerešňový destilát sa nesie v znamení aromatického ovocia a vyrovnanej chuti. Tento obľúbený nápoj má svojich predkov v alpských regiónoch, kde sa mu dodnes hovorí Kirchwasser.
Lahodná zamatová chuť doprevádzaná nádychom medu, je charakteristickým znakom našej jablkovice, vyrobenej z jednej z najstarších odrôd – Jonathan.
Marhuľovica je svieži, letný 100% destilát, charakteristický svojou jemnou sladkastou vôňou čistého plodu, keďže všetky kúsky ovocia sa pred spracovaním ručne odkôstkujú.
Destilát so sladového jačmeňa, z ktorého sa získa pivný kvas a destiluje sa klasickými technológiami. Kvalita piva sa prejavuje v plnej chuti s jemnými tónmi karamelu a sladkosti. Vo vôni je výrazná, jemná a naplno sa prejavuje vôňa piva.
BVD Drienkovica je jeden z najvzácnejších destilátov, pretože zber plodov patrí medzi tie najnáročnejšie. Drienky majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších iných vitamínov, ktoré prispievajú k správnej funkcii imunitného systému. Na výrobu 1 litra tohto vzácneho nápoja je potrebné približne 20-30 kg dozretých ...
BVD Dulovica patrí medzi suché destiláty a kvôli nízkej výťažnosti sa radí medzi výnimočné. Aj keď sa dula už takmer úplne vytratila zo sadov na Slovensku, pomaly si znovu začína nachádzať svoje miesto v rôznych odvetviach. Pôvodom ovocie z Ázie sa v Európe pestuje už tisícku rokov a pravdepodobne ju ...
Destilát z divo rastúcich lesných malín, ktoré majú výrazne odlišnú vôňu a chuť od malín pestovaných doma. Výroba tohto jedinečného nápoja začína ručným zberom lesných malín v oblasti národných parkov Slovenský raj a Slovenský kras. Odtiaľ putujú do pálenice. Kvasenie trvá po dobu 4-6 týždňov v v nádobách ...
BVD Oskorušovica je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Vďaka vzácnosti plodov je oskorušovica považovaná za najvzácnejší ovocný destilát a často označovaná aj ako "kráľovná pálenice". Zber plodov oskoruše býva pomerne náročný. Do kvasenia sa dostanú iba úplne dozreté a očistené oskoruše. Kvasenie trvá ...
BVD Trnkovica je unikátny a atraktívny trnkový destilát, ktorý patrí medzi skvosty slovenskej produkcie páleniek. Patrí medzi nositeľov ocenení z rôznych tuzemských ale aj zahraničných súťaží. Je vyrábaný z trniek, ktoré sa zberajú v neskorej jeseni po prvých mrazoch čím sa destilátu zanecháva jedinečná ...
Bird Valley Distillery alebo Pálenica vo Vtáčom údolí vznikla v roku 2010, s cieľom uspokojiť čoraz väčší dopyt po stopercentných ovocných destilátoch. Tento dopyt je vnímaný ako obroda voľby kvality alkoholických nápojov a rastúcu uvedomelosť spotrebiteľov týchto produktov na Slovensku aj v zahraničí. ...