História Absinthu siaha až do druhej polovice 18. storočia. Zaujímavosťou je, že bol patentovaný ako liek na všetko. Koncom 19. storočia sa však zosilnila antikampaň a Absinth bol označovaný za jed, ktorý spôsobuje šialenstvo. Tento horký bylinný destilát obsahuje vysoké množstvo alkoholu – 50 až 70 % a rozlišujeme dva základné typy: verte (zelený) a blanche (číry) Absinth. Jeho silu netreba podceňovať, keďže nadmerná konzumácia má (ako v prípade akéhokoľvek alkoholu) nepriaznivý vplyv na organizmus.
Od júla 2013 sa La Fée Parisienne vyrába zo 100 % prírodných prísad, vrátane 60 % paliny pravej (Artemisia Absinthium), čo je oveľa väčší podiel než predtým. Medzitým sa fľaši pridal náter zabraňujúci prieniku UV žiarenia. Pomáha to zachovať zelenú farbu tekutiny vo vnútri, ktorú môže ovplyvniť vystavenie ...
Výrobky spoločnosti sú známe vo všetkých kútoch Českej republiky ale aj vo svete. Na tradíciu vývozu výrobkov do zahraničia, ktorú Rudolf Jelínek započal vývozom kóšer destilátov na zámorské trhy v USA už v roku 1934, nadväzuje spoločnosť i teraz.
Na výrobu Absinthu z dielne Bairnsfather sa používajú kvalitné byliny, lieh, cukor a neupravená voda z podzemného prameňa. Lieh sa spolu s bylinami maceruje a tým sa začína výroba pravého absinthu. Zelenú farbu získava vďaka prírodnému chlorofylu. Má jemnú bohatú chuť s maximálnym obsahom zmesi nedestilovanej ...