Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
From traditional toffee, fluffy clouds of marshmallow and creamy maple and pecan fudge to sherbet with lolly dippers, the recipes in Sweet Things are the stuff of childhood dreams. Soft, delicately flavoured nougat bars, topped with vanilla caramel a nd covered in chocolate are just big enough for three ...
Roast restaurant is a champion of British cooking and Britain''''s farmers and producers. Located in the foodie mecca of Borough Market, this award-winning, unique restaurant celebrates both heritage and innovation on its seasonal British menu. Now you can recreate Roast''''s famous food and drink in ...
Rady spotrebiteľom, na čo si dať pozor pri nakupovaní a manipulácii spotravinami. Za posledných dvadsať rokov sa výrazne zmenili podmienky pre podnikanie v oblasti potravín. Na jednej strane výrobcovia, ale hlavne distribúrori a predajcovia nastolili veľmi agresívny štýl práce, vedúci k zaisteniu maximálnych ...
Nothing beats a plate of cheese and bread and a glass of wine. In this approachable book, cheese and wine expert and award-winning author Fiona Beckett guides you through the types, uses and versatility of cheese.
''[A] dazzling, thorny new essay collection.'' Samin Nosrat, New York Times''A beautiful, fascinating read full of surprises - a real pleasure.'' Claudia Roden''[A]….
A new edition of the iconic chef''s globally bestselling home-cooking book, published on the 10th anniversary of its first releaseWhat does Ferran Adria eat for….
Kniha - Anne Berest; Audrey Diwan; Sophie Mas, 256 strán, česká, masívna s lesklým lesklým obalom Parížanka a Paríž. Synonymá pre špecifický životný štýl i názory. Parížanku spoznáte všade na svete vďaka jej osobitému šarmu a spôsobu, akým si dokáže vychutnávať život. Je neustále šik a elegantné. Nemusí ...
Zemiaky sú nenahraditeľnou surovinou v každej kuchyni. Sú nízkoenergetické a ľahko stráviteľné. Pre ich širokú použiteľnosť ich právom označujeme ako náš druhý chlieb. Môžeme ich pripravovať ako prílohu k hlavnému jedlu, ale aj ako hlavné jedlo alebo z nich vykúzliť chutný múčnik. Lorem ipsum dolor sit ...
Druh sortimentu : Kniha, Milovník čaje,, Rok vydania : 2020, Názov v originále : Tea sommelier.
Kniha Iba 100 kilokalórií je skvelou pomocou pri príprave zdravej a vyváženej stravy. Obsahuje pestrú ponuku praktických a chutných receptov, pri každom z nich je uvedené množstvo energie obsiahnutej v jednej porcii, takže môžete veľmi jednoducho kontrolovať svoj príjem energie. Medzi starostlivo vyberanými ...
Kedy a čím začať prikrmovať dojčatá? Aká strava prospieva batoľaťu? Na čo budú mať chuť deti v 7. až 9. mesiaci, v jednom a dvoch rokoch? Aké sú správne dávky jednotlivých živín, zásady prípravy pokrmov či základné požiadavky na hygienu a vybavenie kuchyne? Odpovede na tieto otázky spolu s vyše dvoma ...
Životním posláním autorů této jedinečné knihy je vaření. Poprvé se potkali v roce 1978, na Václavském náměstí v kuchyni hotelu Ambassador, kde byl Jaroslav šéfkuchařem a Jiří k němu nastoupil jako kuchařský talent. "Byl to náš progresivní elév," vzpomíná nestor českých kuchařů a jeho kolega doplňuje: ...
An A-Z compendium of everything you need to know about craft beer, from history, ingredients and brewing methods to the latest scientific techniques and tasting notes. Get to grips with the craft beer revolution, with this stylish and in-depth guide to the many complex terms and techniques, equipment ...
Tretie, rozšírené a doplnené vydanie populárnej knižky Kuchyňa starých materí z Liptova. V tejto knihe sú zachytené nezbudnuteľné chute z hrncov a mís našich starých materí. Jednoduché jedlá zo surovín, ktoré mali gazdiné doma v komorách, ktoré si samé dopestovali a dochovali vo svojich gazdovstvách. ...
Kniha – Kuchařka nabízí přes padesát receptů, které vás provedou neuvěřitelnou všestranností semínek. - autor Vicki Edgsonová; Heather Thomasová, 176 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Kuchařka Semínka nabízí přes padesát receptů, které vás provedou neuvěřitelnou všestranností semínekSemínka jsou ...