Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Určite viete, aké dôležité je každodenné stravovanie pri takom vážnom ochorení, akým je rakovina. Podľa najnovších vedeckých poznatkov rakovinové bunky na rozdiel od zdravých buniek nevyužívajú na uvoľňovanie energie kyslík. Zato však potrebujú glukózu, ktorú nespaľujú, ale fermentujú na kyselinu mliečnu. ...
Která z vás by si nechtěla ještě ve zralém věku užívat?! Každý den prožít naplno. Vykročit z domu s dobrou náladou a úsměvem, nalíčená, upravená, plná energie. Autorka vás přesvědčí, že i po šedesátce to jde, budete-li se o sebe starat, nebudete sedět "v koutě", budete sebevědomá a sexy. Zkrátka ať je ...
Pre milovníkov mäsa a hydiny je práve wok metódou, ktorá ponúka rozmanité možnosti prípravy.Nejestvuje zdravší a rýchlejší spôsob prípravy, ako je praženie, opekanie a vyprážanie pri vysokej teplote s malým množstvom tuku.Ázijské koreniny, bylinky a omáčky jedlám dodajú nezameniteľnú exotickú chuť a ...
Rýchlo, chutne a zdravo – to je motto šik dievčaťa.Svetoznáma autorka kuchárskych kníh Jennifer Joyceová prináša moderným ženám a dievčatám úžasnú zbierku zaujímavých receptov na chutné jedlá, v ktorých je úplnou náhodou málo tuku. Šik varenie pre šik dievčatá však nemá nič spoločné s diétou. Je to praktická ...
Kdo by se netěšil na stůl plný typického vánočního cukroví, vánočku s rozinkami a vůni vanilky! A ještě dort na první svátek vánoční, vášnivé čokoládové košíčky pro večerní chvíle ve dvou a horkou čokoládu po návratu z procházky po českých betlémech. S cukrářkou Ivetou budete připravovat vše v časovém ...
Obsah knihy: Poklady slovenskej kuchyne: Kysuce, Orava, Turiec, Liptov, Horehronie.Tradičná slovenská kuchyňa, to nie sú len bryndzové halušky, haruľa, klobásy či lokše. Séria kuchárskych kníh Poklady slovenskej kuchyne zachytáva prekvapivo pestré kulinárske dedičstvo našich predkov. Každá časť edície ...
Mamma mia! alebo to najlepšie od talianskych matiek Časopis Apetit prichádza na trh s novou edíciou kuchárok, tentoraz zameranú na medzinárodnú kuchyňu. Prvá kuchárka z novej rady, je kniha venovaná talianskej kuchyni ktorá je medzi čitateľmi Apetit veľmi obľúbená! V kuchárke nájdete tie najlepšie talianske ...
V hlavní roli chřest - Mirka van Gils Slavíková, Vydavateľ: Ikar CZ, Väzba: Knihy viazané, Rok vydania:2016, Počet strán: 120
1993. < p> Jak snizit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, prakticke rady pro pripravu pokrmu s nizsim obsahem cholesterolu ci vyber a nakup vhodnych potravin.< /p> To vse najdete v prakticke prirucce, vcetne 350 jednoduchych a chutnych receptu. <
Nabízíme vám 15 dosud nepublikovaných menu zahrnujících předkrm, hlavní jídlo, dezert a slané nebo sladké pochutiny, které vytvořilo 15 autorek internetových blogů.Dátum vydania: 20.5.2009Edícia: Malá kuchařka pro velké gurmányVydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7234-749-0Strán: 160Formát (mm): 135x150.
Najobsiahlejšia edícia kuchárskych kníh na Slovensku pokračuje! V poradí už v 31. dieli Receptov zo života sa vydavateľ na základe listov čitateľov časopisu Život zameral na tú hádam najzákladnejšiu surovinu v našich kuchyniach – zemiaky. Na svoje si tu tak prídu milovníci domácich polievok, bezmäsitých ...
V tejto graficky pekne upravenej knihe vám ukážeme, ako si môžete ľahko urobiť sladké umelecké diela sami.
Tato kniha vám nabízí více než 50 netradičních receptů, s nimiž připravíte pokrmy "úplně jinak, než je znáte"!Dátum vydania: 16.12.2007Edícia: Malá kuchařka pro velké gurmányVydanie: 2.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7234-747-6Strán: 320Formát (mm): 136x153.
Kuchárka Jamieho Olivera voľne nadväzuje na jeho predchádzajúci úspešný titul "Jamie Oliver - 30 minút v kuchyni". Kniha čitateľa naučí variť v každodenných podmienkach na konci pracovného dňa, kedy je potrebné pripraviť rýchle a zdravé hlavné jedlo pre celú rodinu. "Kniha je len a len venovaná tomu, ...
Jednoduchý a zábavný úvod do problematiky raw jedla – trend surovej stravy je v tejto knihe vysvetlený na množstve receptov pre zdravie a pohodu. Raw strava je stará ako ľudstvo samotné. Táto kniha ukazuje, ako prepojiť kulinársku rozmanitosť a modernú tvorivosť s pozitívnym vplyvom so zdravými surovými ...
Konzumace kvašených potravin může být skvělý způsob, jak přirozeným způsobem podpoříte svůj trávicí a imunitní systém. Kuchařka a odbornice na zdravou výživu Dunja Gulinová v této knize představuje přes 60 lahodných způsobů, jak zařadit fermentované pokrmy do každodenního jídelníčku.
Také milujete opečené klobásky? Rádi v létě grilujete párečky? Víte, jaký je rozdíl mezi mortadelou, jelitem a chipolatou? Wurst, salami, saucisson, kiełbasa, merguez, banger, snag, boerewors – objevte svět lákavých klobás, párků, salámů a dalších masných výrobků. Na 300 barevných fotografiích vás seznámíme ...
Pokračovanie bestsellera Navarme si zdravie – ďalšia kniha plná chutných a zdravých receptov – vychádza na Valentína! :) Aby bolo vaše srdce zdravé, potrebuje totiž nielen lásku. Liekom na srdce je aj dobré jedlo."To je krásna kniha! Okrem nápaditých receptov v nej nájdete aj rady, ako sa liečiť pomocou ...
Hostina môže zmeniť deň na sviatok. A sviatok môže zmeniť jedlo na hostinu. Pozvite teda hostí, hoďte jedálenský stôl do gala, v kuchyni nech sporák lapá po dychu a vareške nech sa hlava zatočí… je čas na dobré jedlo! Na hostinu ako sa patrí! Na hostinu ako na sviatky!