Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Authentic modern Middle Eastern home cooking - 150 delicious, easy-to-follow recipes inspired by three generations of family tradition.While interest in Middle Eastern cuisines has blossomed, the nuances and subtleties of Palestinian food are still relatively unexplored. In The Palestinian Table, Reem ...
'I believe that cuisine is the most important link between nature and culture.' Alex Atala 'A cuisine unlike anything I’ve ever had in my life.' Daniel Humm, El…
V tejto knižke nenájdeš len skvelé recepty pre každú príležitosť v každom ročnom období, tvoje kulinárske chvíle ti spestria krásne maľovanky, hlavolamy či origami. Neboj sa experimentov a dolaď si recepty podľa chuti, nálady alebo hladu. Veľa zábavy a podarených receptov!Název: Moja malá kniha maškŕtAutor: ...
In this melting pot of different cuisines, Paul Merrett offers dishes inspired by his travels abroad, his home cooking and his experience in some of the UK''''s top restaurants. His personal collection of recipes is united by a bold and inventive use of spice and includes such dishes such as Salt and ...
Kniha vznikla na základe vybraných receptov zaslaných čitateľmi do 2. ročníka súťaže vyhlásenej nakladateľstvom DONA. Nadväzuje na prvý úspešný titul 450 čitateľských receptov.
Šéfkuchár Patrik Jaros a fotograf jedál Günter Beer sa rozhodli vytvoriť skutočne novú kuchársku knihu – kuchársku knihu pre osamelo žijúcich a malé kuchyne 21. storočia, ktorá bude denne použiteľná, zrozumiteľná každému amatérskemu kuchárovi a v receptoch bude používať prísady, ktoré má zvyčajne každý ...
Kniha - 160 strán, český, pevný bez lesklého krytu Kuracie mäso má mnoho predností: je lacné, vysoko výživné a úžasne univerzálna, hodí sa k pečenie varenie, dusenie aj vyprážanie. V tejto knihe nájdete veľké množstvo receptov na zložitejšie aj jednoduché pokrmy, z ktorých si vyberie úplne každý. Môžete ...
Kniha - autor Kristina Šemberová, 240 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá Unikátní vinná kuchařka zkušené autorky Kristiny Šemberové obsahuje 76 receptů na pokrmy s vínem a k vínu na každodenní vaření, rodinné sešlosti, romantickou večeři, party pro přátele i snídani do postele. Receptová část je přehledně ...
An exclusive behind-the-scenes look at the stunning estates run by some of Frances most prestigious and long-standing vineyards. Hennessy, Moët & Chando…
From savoury to sweet, and from the vegetable patch to the orchard, Bryn shows us how to make the most of fruit and vegetables. Using in-season produce is cost-efficient and healthy - but with Bryn, it is delicious, too. Celebrate the celeriac with Celeriac and Crispy Duck Egg Salad or Celeriac and Apple ...
Simple, fresh, and full of flavor, this is Greek food at its best. The Greek table is a place of sharing. It reflects the yearly cycle of the garden, the loving preparation of fresh produce, and, most importantly, the offering of friendship and hospitality. For Ŕ La Grecque, Pam Talimanidis has gathered ...
Přátelská setkání se známými osobnostmi mohou být z mnoha různých důvodů. Kvůli knížce Když hvězdy vaří dětem se tentokrát Miroslava Besserová sešla se svými kamarády na kus řeči proto, aby se povídalo o dětství, dětech, vzpomínalo na různá setkání – a jak napovídá název – na setkání s vařením. Rozdávaly ...
Zabíjačkový prekladanec Prekladané krupicové halušky Prekladaný ružičkový kel Cibuľové prekladané zemiaky Záhradníkové palacinky Prekladané zemiaky Prekladané kuracie prsia Kaleráb prekladaný ryžou Prekladaný karfiol Francúzske prekladané zemiaky a iné. Slovenský text.
Kniha - Hannah Miles, 72 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Skvelý pár pre lahodné jedlo Nie je nič lepšie, než si do výborné polievky namočiť sendvič, ich chuť sa spolu skrátka snúbi. Akonáhle objavíte túto čarovnú kombináciu, z obyčajného a skromného pokrmu sa stane skutočne nadpozemský zážitok. ...
Kniha - autor Ursula Ferrigno, 72 strán, česky, pevná bez lesklého krytu Používanie orechových, ovocných a semínkových olejov na varenie, dressingy a marinády Olej sa nemusí používať len na vyprážanie. V tejto nedoceniteľné knihe vám šéfkuchárka Ursula Ferrigno predstaví niektoré z najdôležitejších kulinárskych ...