Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha vznikla na základe vybraných receptov zaslaných čitateľmi do 2. ročníka súťaže vyhlásenej nakladateľstvom DONA. Nadväzuje na prvý úspešný titul 450 čitateľských receptov.
Knihu Aby vám znovu chutnalo (Stanislava Jarolímková) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
2016. Kniha Bylinkova lekarna patri do edice Babiccin receptar. Tato edice predstavuje zivot nasich predku spojeny s bylinkami, znovuobjevene i novejsi recepty a navody na jejich vyuziti v soucasnosti. < P> Touzite po klidnem spanku, uvolneni, zbaveni se
1980. Co mam tem detem dneska zase pripravit k veceri? Patrite-li k zenam, ktere si den co den kladou tuto otazku a vecer co vecer konci na taliri namazane chleby, vajicka na sto zpusobu ci parky, pak drzite v ruce knihu, kterou potrebujete!< p> Kazdodenni
Známy popularizátor zdravého životného štýlu spomína s humorom na osobnosti, s ktorými sa počas svojej kariéry trénera fitness a dietológa stretával a stretáva – napríklad na Jiřinu Bohdalovú, Janu Švandovú, Janu Bouškovú, Naďu Urbánkovú, Luciu Bielu, Alenu Šeredovú, Luciu Výbornú, Felixa Slováčka, Václava ...
Saltwater fish, freshwater fish, and shellfish - all the culinary delights of the sea are represented in this richly illustrated cookbook. The special component of this book is that the varying methods of preparing the foods are emphasized. The gilthead seabream, for example, is steamed, boiled, grilled, ...
If saffron was the most precious culinary item of the Middle Ages, then the truffle is that of the 21st century. Gourmets let the unique aroma of the truffle cost up to € 1.200 per kilogram. In his new book, star chef Patrik Jaros takes you on a treasure hunt and initiates you into the preparation of ...
Nová kuchárska kniha od Kim Kushner prináša viac ako 100 kóšer receptov na každú príležitosť. Sú plné kulinárskych skúseností, cenných rád a vášne, ktorú potrebujete pri príprave chutného, výživného a vizuálne príťažlivého jedla pre vašu rodinu i priateľov. Recepty sú štýlové, netradičné a svieže a pritom ...
''[A] dazzling, thorny new essay collection.'' Samin Nosrat, New York Times''A beautiful, fascinating read full of surprises - a real pleasure.'' Claudia Roden''[A]….
One of the fastest growing dietary movements now has its first comprehensive guide to enjoying hundreds of naturally gluten-free recipes from around the world This ground-breaking book proves that eating gluten-free should never limit you on taste or culinary curiosity. With 350 naturally gluten-free ...
Discover wholesome, sustainable and plant-based dishes in this essential cookbook for everyone from full-time vegans to those who just want to do their bit for the environment'Hearty, healthy, flavour-packed dishes' MAIL ON SUNDAY'A uniquely sustainable and delicious approach to modern plant-based cooking' ...
Španielska kuchyňa, špeciality v 33 receptoch po slovensky a jednoducho.
V súčasnosti vychádza v edícii Škola tradičnej výroby a remesiel publikácia s názvom Tradičné medovníky od autorky Diany Némethovej. Táto brožúra prináša čitateľom ucelenejší obraz o tradícii pečenia medovníkov na Slovensku, vrátane pečenia tlačených medovníkov. Medovníky boli niekoľko storočí produktom ...
'One-in-a-million creativity, Ixta's food is simply outstanding!' Yotam Ottolenghi'This is such a beautiful and joyful book.' Nigella Lawson'Ixta is what we all long for in a cook. Innovative, passionate, exciting and accessible.' Andi Oliver'Ixta has a unique culinary voice, producing food that's bold ...
Ďalšia publikácia z edície Jeme zdravo. Pri zostavovaní kuchárky, ktorú držíte v rukách, ste nás inšpirovali vy, naši čitatelia. Práve od našich fanúšikov vieme, že najväčšou prekážkou, keď sa snažíte jesť zdravo, je čas. Našimi najnovšími receptami vám však dokážeme, že sa môžu zdravo stravovať naozaj ...