Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Vitariánstva je životný smer, v ktorom je stravovanie založené na konzumáciu iba tepelne neupravovaných, surových - živých potravín, tj. zeleniny, ovocia, orechov, semienok a bylín.PopisKniha Škola živé stravy - Vitariánstvo ako Cesta už nie je zameraná iba na prípravu nevarené - živé stravy a recepty, ...
V tomto bohatém receptáři naleznete hotovou žeň jednoduchých, levných, ale především zdravých pokrmů, které vycházejí z lidových pravoslavných tradic mnohých evropských národů. Právě v této duchovní tradici byla postní pravidla rozpracována nejpodrobněji, protože v pravoslaví je půst jednou z důležitých ...
Nemusíte si dopredu pripravovať žiadne suroviny, to by bola strata času! Táto úžasná kuchárska kniha na rozdiel od iných naozaj splní to, čo sľubuje: 5 surovín, 10 minút prípravy a 15 minút tepelnej úpravy. S knihou Rýchle jedlá z 5 prísad sa budete čudovať, prečo ste míňali peniaze v reštauráciách, ...
Známy popularizátor zdravého životného štýlu spomína s humorom na osobnosti, s ktorými sa počas svojej kariéry trénera fitness a dietológa stretával a stretáva – napríklad na Jiřinu Bohdalovú, Janu Švandovú, Janu Bouškovú, Naďu Urbánkovú, Luciu Bielu, Alenu Šeredovú, Luciu Výbornú, Felixa Slováčka, Václava ...
Dôverne o plastickej chirurgii Vážené dámy a páni, môžete dosiahnuť čo budete chcieť. Moja kniha vám poskytuje niekoľko zaujímavých a overených informácií a poznatkov o možnostiach plastickej chirurgie, ale aj chirurgie ako takej, ako byť zdravší, krajší, či mladší. Poskytujem vám prehľad možných zákrokov ...
Šesťdesiat špičkových šéfkuchárov zo štyroch kontinentov spojilo na vyše tisíc stranách tejto kuchárskej knihy svoje sily, aby obohatili váš stôl o jedinečné kulinárske zážitky. Pomyselnú cestu okolo sveta podniknete od teplých a studených predjedál plných vitamínov a exotických chutí tropického ovocia ...
Kniha - autor Alexandra Jirkovská; Vladimíra Havlová, 104 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Táto publikácia je určená nielen pre osoby so zvýšenou hladinou cholesterolu, ale aj so zvýšenou hladinou krvných tukov (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogénnom zložením krvných tukov (dyslipidémiou), ...
In this beautifully illustrated handbook, food expert Mark Price shines the spotlight on 40 of the most popular foods - from everyday items like tea, coffee and cheese, to luxury products like caviar and chocolate. A timely and topical guide for foodies and everyday shoppers, this book dispels unhelpful ...
Melissa Forti is the Italian Baker. In her tea room in an idyllic medieval town near Tuscany, she bakes beautiful cakes that combine Italian traditions with her own modern twists.This book is a collection of Melissa''s favourite tarts, celebration cakes, loaves, biscuits and coffee-time treats borne ...
101 recipes for baking with whole and sprouted grains, making the most of the seasonal harvest, and healing the body through naturally fermented food Sarah Owens spent years baking conventional baked goods, only to slowly realize she had developed a crippling inability to digest or tolerate their ingredients. ...
What defines a salad? Is it merely a few ingredients tossed together in a bowl with a dressing, or is it more complex than that? Acclaimed chef Peter Gordon shows us that salads are versatile and fun
Lost your zest for life? Feeling tired and sluggish? Need a health boost? Reach for a soothing cup of herbal tea and harness the extraordinary power of nature\''s most potent healing ingredients. With more than 70 expertly formulated recipes for tasty, soothing, caffeine-free infusions, tea tips to help ...
After The Big Apple in Must Eat NYC, ISBN 9789401419147, Luc Hoornaert now leads us to the culinary hotspots in the New York of Europe: London. Restaurant guides exist in different shapes and sizes, but this is the first series of guides to focus on the "must eat", the speciality, of a restaurant. As ...
Whiskey fever is sweeping the world. Every day, craft distilleries are popping up in remote counties and urban centers, offering a wealth of great choices to co…
Girls everywhere will love dressing the characters in this collection of two popular titles from the fantastic "Sticker Dolly Dressing" series. Use th…
Tells the story of fashion from cavemen's coats to the catwalk couture of the modern age. Vividly illustrated, this book has fashion details and brings the costumes alive through every fold, sequin an