Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Po dvoch úspešných kuchárskych tituloch prichádza autorka s treťou (a tvrdí, že aj poslednou) knihou, ktorá je nabitá inšpiráciou na každodenné varenie. Recepty sú stále tradične nízkohistamínové, bezlepkové a vegetariánske.
Kniha - autor Alexandra Jirkovská; Vladimíra Havlová, 104 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Táto publikácia je určená nielen pre osoby so zvýšenou hladinou cholesterolu, ale aj so zvýšenou hladinou krvných tukov (hyperlipoproteinémií), s nevhodným aterogénnom zložením krvných tukov (dyslipidémiou), ...
In this beautifully illustrated handbook, food expert Mark Price shines the spotlight on 40 of the most popular foods - from everyday items like tea, coffee and cheese, to luxury products like caviar and chocolate. A timely and topical guide for foodies and everyday shoppers, this book dispels unhelpful ...
Melissa Forti is the Italian Baker. In her tea room in an idyllic medieval town near Tuscany, she bakes beautiful cakes that combine Italian traditions with her own modern twists.This book is a collection of Melissa''s favourite tarts, celebration cakes, loaves, biscuits and coffee-time treats borne ...
101 recipes for baking with whole and sprouted grains, making the most of the seasonal harvest, and healing the body through naturally fermented food Sarah Owens spent years baking conventional baked goods, only to slowly realize she had developed a crippling inability to digest or tolerate their ingredients. ...
What defines a salad? Is it merely a few ingredients tossed together in a bowl with a dressing, or is it more complex than that? Acclaimed chef Peter Gordon shows us that salads are versatile and fun
Lost your zest for life? Feeling tired and sluggish? Need a health boost? Reach for a soothing cup of herbal tea and harness the extraordinary power of nature\''s most potent healing ingredients. With more than 70 expertly formulated recipes for tasty, soothing, caffeine-free infusions, tea tips to help ...
Kniha - Eam Ferguson, 200 strán, český, pevný s lesklým kabátom Hľadáte koníčka, ktorý je zábavný a tvorivý, ale k výtvarne máte asi tak blízko ako k protinožcom? Skúste s nami variť pivo - kniha Remeselné varenie piva Vám poradí ako na to. Možno sa vám to na prvýkrát nepodarí rovnako ako profíkom, ale ...
",This is a beautiful book, its inspiring, greed-inducing recipes full of big flavour but requiring little effort. Just gorgeous!", - Nigella Lawson",This will stay by my cooker. It's brimful of great uncomplicated ideas, intense flavours and loads of colour.And the recipes really are easy.", ...
After The Big Apple in Must Eat NYC, ISBN 9789401419147, Luc Hoornaert now leads us to the culinary hotspots in the New York of Europe: London. Restaurant guides exist in different shapes and sizes, but this is the first series of guides to focus on the "must eat", the speciality, of a restaurant. As ...