Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Obrazový lexikón obsahuje okrem abecedného zoznamu všetko o histórii, výrobe, obsahových látkach a zaujímavostiach zo sveta olejov a octov, ocot a olej v kuchyni - chuť, použitie, nákup a skladovanie, publikácia ponúka veľké množstvo klasických i nových receptov, ocot a olej v domácnosti, zároveň radí ...
Prijmite pozvanie do pražských hotelov, reštaurácií, barov a krčmičiek od mnohých osobností, ktoré poznáte z rozhlasu, televízie, filmu či hudobnej scény. Zaujímaví ľudia venovali čas príprave a zhromažďovaniu materiálov, predstavili svoje obľúbené zákutia a zverejnili recepty, ktoré sú v ich súkromnom ...
Šlabikár krásy, kniha o tom, ako starnúť po francúzsky – graciózne a štýlovo.Aj Francúzky, ktoré už prekročili štyridsiatku, sú očarujúce a šarmantné. Záleží im na rozvoji intelektu, na tom, aby vedeli na úrovni konverzovať, ale rovnako je pre ne dôležité, aby boli šik. Vyzerajú mladšie, ako v skutočnosti ...
Turistický sprievodca a kuchárska kniha v jednej publikácii – titul, ktorý slovom aj obrazom predstavuje výber z najlepších tipov pre dovolenku v Chorvátsku. Odporúča čitateľom päťdesiat destinácií, ktoré by mali vidieť, a sto gastronomických špecialít, ktoré by určite mali ochutnať. K niektorým lokalitám ...
Stručne všetko o technológií, príprave pokrmov, chutné a takmer bez tuku, európske a ázijské i vegetariánske kuchyne, tipy a triky. Sprievodné foto.Dátum vydania: 14.11.2003Vydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7181-720-8Strán: 64Formát (mm): 165x200
Viac ako 30 autorov prispelo do pestrofarebnej mozaiky receptúr z rôznych kútov sveta, tradičných, vekmi overených, i tých novších. Kniha Vás zoznámi s pôvodom niektorých surovín známych i menej rozšírených a poskytne zopár dobrých rád do Vašej kuchyne. Nechajte sa inšpirovať a prekvapte svoju rodinu ...
Puzzle od firmy Piatnik. Skládání puzzle se dá označit jako tvůrčí činnost, která rozvíjí logické myšlení. Z jednotlivých dílků, které do sebe musejí přesně zapadat, se složí kýžený tvar či obrazec. Puzzle obsahují 1000 dílků.História puzzle siaha do osemnásteho storočia a za jeho zrodom stojí anglický ...
Nehledejte zde návody k výrobě alchymistických elixírů. Tahle kniha vás zavede do tajemně zakouřené černé kuchyně našich prababiček, do barokní a středověké vesnice, aby vám ukázala, že příprava jídla byla rituálem, udržujícím prosperitu rodu i řád světa. Málokoho dnes napadne, že zdobení koláče je vlastně ...
Slovegán 2 je pokračovaním prvej slovenskej vegánskej kuchárky s názvom Slovegán. Podobne ako prvá časť, aj táto obsahuje 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. V šiestich kapitolách tak krásne dopĺňa a rozširuje zbierku veganizovaných receptov o ďalšie skvosty našej milovanej ...
Slovegán je prvá skutočná slovenská vegánska kuchárka. Nájdete v nej 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. Nechýbajú najväčšie vychytávky slovenskej kuchyne - halušky, pirohy, guláš, sviečková alebo segedín. Recepty sú rozdelené do šiestich hlavných kategórií: drobnosti, ...
Whether you are a full-time vegan or you choose to cut out animal products whenever possible, there's no need to miss out on your favourite cakes. The Vegan baker proves that baking without eggs, butter and milk is not only possible, but also easy and just as delicious as what you are used to baking.
What happened when one of today\''s best-loved food writers had a change of appetite? Here are the dishes that Diana Henry created when she started to crave a different kind of diet - less meat and heavy food, more vegetable-, fish- and grain-based dishes - often inspired by the food of the Middle East ...
Presents lessons, secrets, tips and tricks - as well as personal anecdotes - that accompany recipes for such classics as fried chicken, beef Stroganoff, roasted spring leg of lamb, hamburger, the crispiest fried fish, chicken soup with dumplings, potato hash with bacon and melted onions, and grilled ...
Obsah ponúka vegetariánske jedlá, jedlá z morských rýb a živočíchov, ponúka rady a tipy na rýchle omáčky i na dôležité prísady.Dátum vydania: 25.6.2002Vydanie: 1.Väzba: viazanáISBN: 978-80-8906-504-2Strán: 120Formát (mm): 215x285
Knihu Cukroví (Kolektiv WHO) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Viac ako 100 farebných fotografií jedál. Reprezentačná celofarebná kuchárska kniha obsahuje okolo 1000 receptov a praktických návodov na prípravu chutných pokrmov: teplých a studených predjedál, polievok, šalátov, mäsitých i bezmäsitých jedál, omáčok, chuťoviek, nátierok, veľkého množstva najrozmanitejších ...