Medzi ľuďmi pretrváva presvedčenie, že z červeného hrozna sa vyrába červené víno a z bieleho zase biele. Nie je to celkom pravda, keďže aj biele víno môžeme pripraviť z červených odrôd, avšak špeciálnym spôsobom. Kvalitné biele víno je obľúbené aj u nás a na trhu nájdeme veľa značiek. Zaujímavosťou je, že vinič sa na území Slovenska pestuje viac ako dvetisíc rokov. Ak ste aj vy milovníkmi bieleho vína a neviete si bez neho predstaviť oslavu alebo večeru vo dvojici, vyberte si z bohatej ponuky na internete.
Sviežosť lúčnych kvetín a jemnosť mliečnych vyzretých lieskových orieškov dopĺňajú páčivé kyselinky a originálne odrody korenistých moravských Veltlínu.
Svieža kvetnatá vôňa lipového média sprevádzajú bonbóny citrusového ovocie s pikantnými kyselinami na záver.
Víno má charakteristický prejav transformovaného kôstkového ovocia, ktorá dopĺňa v chuti zaváraninové médium žltomäsitých sliviek s pikantnou slabinou v dochuti.
Vôňa prezretých a zavaraných ringlôt s ľahkým odtieňom sušenej medovky prechádza do plnej vrstevnato štruktúrovanej korenitosti s vápencovou noblesou v dochuti.
Buket jarných kvetín s dotykom kručinky, citrónovej trávy a čerstvých limetiek sprevádzané v chuti bonbónové tóny bielych ríbezli, šťavnatých citrusov s kandizovaným ovocím na záver.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Vyzretá kvetinovo -ovocná vôňa s muškátovo citrusovým prejavom doprevádza harmonická chuť s jemným limetkovým záverom.
Hrozno pochádza z regulovanej úrody a je spracované technológiou kontrolovanej fermentácie.
Jemná vôňa kvitnúcich pomarančovníkov a pukov ruží sprevádza v chuti kompótové liči s odtieňmi jablčného závinu v dochuti.
Vyzývavá aróma čiernych ríbezlí, egrešov a kvetu bazy je v chuti doplnená tónmi tropického ovocia s impozantnou dochuťou lúčneho medu.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Hrozno je spracované technológiou riadeného kvasenia v 6000 litrovom dubovom sude s následným školením a zrením vína v nových barrikových sudoch. Buket zvarených egrešov ringlôt a zvýraznených marhuľami prechádza v chuti do limetko-broskyňového kompótu. Štruktúrované elogatiny s pikantnými ryzlingovými ...
Vyzretý buket zavarených ringlot a marhuľí doplňuje sladkosť hrozienok s pálavskou flórou v závere. V chuti je víno plné, vrstevnaté, výrazne korenisté s dlhým medovým záverom.
Korenistý buket divých ruží, citrónovej trávy a medových plástov je sprevádzaný kandizovanými figy s propolisovým záverom.
Nižší alkohol a bohaté perlenie prirodzeného oxidu uhličitého dodáva vínulehkost a pikantné sviežosť. Perlivé víno vyrobenú metódou Charmat, tj. Sekundárnífermentací v tanku. Ľahké a harmonické Vino s vôňou citrusov a broskýň je sprevádzané pikantná kyselinou. citrusových plodov podporené ľahko bylinnými ...