Medzi ľuďmi pretrváva presvedčenie, že z červeného hrozna sa vyrába červené víno a z bieleho zase biele. Nie je to celkom pravda, keďže aj biele víno môžeme pripraviť z červených odrôd, avšak špeciálnym spôsobom. Kvalitné biele víno je obľúbené aj u nás a na trhu nájdeme veľa značiek. Zaujímavosťou je, že vinič sa na území Slovenska pestuje viac ako dvetisíc rokov. Ak ste aj vy milovníkmi bieleho vína a neviete si bez neho predstaviť oslavu alebo večeru vo dvojici, vyberte si z bohatej ponuky na internete.
Realising víno Vo vôni ovocné, typicky citrusové pre Rizling, doplnené jemnou aromatikou jabĺk. Telo plnšie, minerálne a vďaka čiastočnému kvaseniu v drevených sudoch aj krémové. Dominuje elegantná kyselina s dlhým záverom.
Jemné akostné víno s decentnou aromatikou, nevtieravé tóny kvetov a citrusov. Stedné telo s príjemnou kyselinou.
Bobuľový výber Traminu červeného. Tradičná odroda v okolí Nitry, vo svete jedna z najstarších, opisoval ju už rímsky spisovateľ Plinius. Momentálne veľmi obľúbená najmä zo strednej Európy, kde jej rastu vyhovuje jemne chladnejšie podnebie. Napriek tomu je veľmi často využívaná na výrobu sladkých vín.
Špecifikácia vína Pálava D.S.C. = víno s chráneným označením pôvodu. Pálava je odroda, ktorá poskytuje stabilnú kvalitu hrozna každoročne a ktorá už pri kvasení rozvonia celú pivnicu. Pálava je vyrábaná z troch zberov. Prvý zber sa oberá ešte pred úplným dozretím strapcov, druhý pri cukornatosti okolo ...
Riesling barrel fermented Sýtejší odtieň zelenožltej farby s výrazným leskom. Vo vôni sa prelínajú hroznovo, marhuľovo-drevnaté tóny. Okrem aróm hrozna a hroznového oleja sa objavuje aj kvetový med, lieskový orech a nugát. Chuť vína má výraznú aciditu rizlingu a elegantný plný záver.