Medzi ľuďmi pretrváva presvedčenie, že z červeného hrozna sa vyrába červené víno a z bieleho zase biele. Nie je to celkom pravda, keďže aj biele víno môžeme pripraviť z červených odrôd, avšak špeciálnym spôsobom. Kvalitné biele víno je obľúbené aj u nás a na trhu nájdeme veľa značiek. Zaujímavosťou je, že vinič sa na území Slovenska pestuje viac ako dvetisíc rokov. Ak ste aj vy milovníkmi bieleho vína a neviete si bez neho predstaviť oslavu alebo večeru vo dvojici, vyberte si z bohatej ponuky na internete.
Pochádza pravdepodobne z francúzskej oblasti Champagne. Rizling vlašský patrí k neskoršie zrejúcim odrodám, doba zrenia je na prelome októbra až novembra. Vína dorobené z Rizlingu vlašského sa vyznačujú pomerne vysokými kyselinami. Ak je hrozno lepšie vyzreté, vína sú svieže, pikantné a pôsobia zrelým ...
Cuvée je slovo francúzskeho pôvodu a označuje víno, ktoré vzniklo sceľovaním dvoch alebo viacerých druhov vín.Toto netradičné Cuvée bolo vyrobené kupážou špičkových vín Veltlínského zeleného a Ryzlingu vlašského.
Za pravdepodobnú krajinu pôvodu sa považuje Dolné Rakúsko. Najnovšie genetické výskumy v Rakúsku nasvedčujú tomu, že Veltlínske červené skoré krížencom Veltlínskeho červeného so Silvánskym zeleným. Víno je strednej akosti, s decentným buketom. Víno je príjemnej nevtieravej vône, má veľmi lahodnú chuť ...
Novšia odroda, ktorá vznikla krížením Trolinské a Ryzlingu rýnskeho.
Aurelius je novšia moravská odroda ktorá vznikla krížením Neuburského x Ryzlingu Rýnskeho.
Aurelius je novšia moravská odroda ktorá vznikla krížením Neuburského x Ryzlingu Rýnskeho.
Odroda pochádzajúca zo Švajčiarska jej názov je zložený z priezviska šľachtitela pána Müllera a z kantónu odkiaľ pochádza t.j. Thurgau. Pôvod Müller-Thurgau je v Ryzlingu rýnskom a Madlenke kráľovskej.
Odroda Neburgské -Neuburge rvznikla krížením Rulandské biele x Sylvánske zelené a Veltlínske červené x Sylvánske zelené.
Pochádza pravdepodobne z francúzskej oblasti Champagne. Rizling vlašský patrí k neskoršie zrejúcim odrodám, doba zrenia je na prelome októbra až novembra. Vína dorobené z Rizlingu vlašského sa vyznačujú pomerne vysokými kyselinami. Ak je hrozno lepšie vyzreté, vína sú svieže, pikantné a pôsobia zrelým ...