Medzi ľuďmi pretrváva presvedčenie, že z červeného hrozna sa vyrába červené víno a z bieleho zase biele. Nie je to celkom pravda, keďže aj biele víno môžeme pripraviť z červených odrôd, avšak špeciálnym spôsobom. Kvalitné biele víno je obľúbené aj u nás a na trhu nájdeme veľa značiek. Zaujímavosťou je, že vinič sa na území Slovenska pestuje viac ako dvetisíc rokov. Ak ste aj vy milovníkmi bieleho vína a neviete si bez neho predstaviť oslavu alebo večeru vo dvojici, vyberte si z bohatej ponuky na internete.
J. P. Chenet Colombard-Sauvignon je polosuché víno z odrôd Colombard (80%) a Sauvignon Blanc (20%). Táto zmes má bohatú a energickú chuť zelene a ovocia. Príjemná kyslosť a nerušivá mineralita je v dokonalej rovnováhe. Optimálna teplota podávania je 8-10 °C. J. P. Chenet je jedno z najobľúbenejších francúzskych ...
Polosuché víno z odrôd Colombard (80%) a Sauvignon Blanc (20%). Bohatá a energická chuť zelene a ovocia. Príjemná kyslosť a nerušivá mineralita v dokonalej kovnováhe. Optimálna teplota podávania 8-10 °C. Vôňa: svieža, výrazná, biele kvety, ovocie a limetky.Chuť: ľahká, vyvážená, svieža s tónmi bylín, ...
Polosuché francúzske víno, odroda Chardonnay, od vinárstva J.P. Chenet. Hrozno sa zbiera pri úplnej zrelosti. Hlavná črta pri výrobe tohto vína je 6 mesačné zrenie v dubových sudoch, čo dodáva plnosť vône a chuti. Farba: zlatá so svetlo-zelenými odleskami. Vôňa: exotické ovocie, mandle, kvety a citrusy. ...